SLEUTEL TOT JOUW TALENT

Talent

De samenleving verandert snel en aan die snelle transformatie gaat voorlopig geen eind komen. Wat vraagt dit van mensen? Welke talenten zijn dan belangrijk om te ontwikkelen?

Op deze vragen probeert Sleutel tot jouw Talent een antwoord te geven.

Image
Image

Wat is onze visie

Om onze maatschappij humaan te houden moeten we niemand uit de boot laten vallen, dat is onze visie. Wij gaan er van uit dat ieder mens talenten en bijzondere gaven heeft die kunnen worden ontwikkeld en benut. Vaak gebeurt dit binnen een kader, zoals binnen de economie of in het onderwijs. In brede kringen wordt inmiddels aanvaard dat de economie van de toekomst circulair is – dat wil zeggen is opgebouwd uit kringlopen – en dat de energievoorziening zo duurzaam mogelijk moet worden opgezet.

Van het oude naar het nieuwe

Maar het ergens mee eens zijn wil nog niet zeggen dat het ook op korte termijn gebeurt. Er is een transitie nodig van het oude naar het nieuwe, een overgang die niet alleen afhangt van technologie en van verandering in beleid, maar die gerealiseerd wordt door mensen. Daarbij moet afscheid worden genomen van traditionele manieren van organiseren en bedrijfsvoering, en is het nodig dat er mensen zijn die iets nieuws durven opzetten, en tegen de stroom in durven roeien.

 

Eerste stappen

Vooral dat laatste vraagt veel van mensen, de eerste stappen zetten als pionier is altijd een uitdaging. Anders denken en doen wordt niet breed geaccepteerd, wordt niet gedragen in onze cultuur.

Daarbij komt dat de samenleving zich snel ontwikkelt volgens een aantal trends die het niet eenvoudig maken voor mensen om hun mentale instelling te veranderen en hun talenten optimaal te ontwikkelen.

Hier de link naar trends.

Aantal bezoekers: 5591

Kubik-Rubik Joomla! Extensions