Een beproefde methode ter vergroting van persoonlijke effectiviteit op het gebied van leiderschap, communicatie en samenwerken is de BrainMap®: deze geeft inzicht in ieders eigen denk- en ‘doe-stijl’ en in de kracht van een groep.

Je kunt er dus niet alleen persoonlijke profielen en denkwijzen mee bepalen, maar ook die van teams, afdelingen en gehele organisaties. Ook deze test berust op inzichten van Carl Gustav Jung, de grondlegger van de analytische psychologie.

De adviseurs en coaches van Sleutel tot jouw Talent hebben meer dan 10 jaar ervaring met het gebruik van de BrainMap®. Zowel bij managers als bij medewerkers op de werkvloer, maar ook bij studenten en docenten. Je kunt er ook je leerstijlen mee bepalen.

Door het inzicht dat iedereen krijgt in zijn eigen aandeel in het werk kun je conflicten, spanningen en stress voorkomen en verminderen. Daarbij houden de effecten van de BrainMap® lang stand. Bovendien is het altijd leuk om in een groep of team de BrainMap® in te vullen en samen de resultaten te bekijken. Wil je jouw team versterken, verandering versnellen en resultaten verbeteren? Of wil je de voor jou karakteristieke vorm van leren ontdekken, en uitvinden hoe je efficiënt en doelmatig kennis tot je kunt nemen? We helpen je graag!

Iets over de achtergrond van de BrainMap®:

Dudley Lynch, de bedenker van de Brainmap®, heeft op basis van structuur (topografie) en ordening (functie) een diagram ontwikkeld waarin hij vier ideaaltypen positioneert. Deze vier ideaaltypen benoemt hij op verschillende wijzen en hij plaatst ze vervolgens in de vier kwadranten van het diagram, in de aangegeven volgorde: 'Ik beheers', 'Ik conserveer', 'Ik streef' en 'Ik onderzoek'. Deze positionering hangt nauw samen met de topografie en de functie van de 'voor' hersenen en de 'tussen' hersenen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de linker- en rechter hersenhelft en tussen neo-cortex en lymbisch systeem.

De volgende plaatjes benoemen deze vier typen op basis van de relatie naar de vier kwadranten in de hersenen:

Image
Image
Image

 

De BrainMap® samengevat:

  • Eenvoudig zelf in te vullen en te interpreteren
    Ook toepasbaar op groepen en organisaties
    Snel resultaten, en leuk om te doen!

Hoe werkt het?

De prijzen van afzonderlijke testen zijn op aanvraag beschikbaar. Na betaling krijgt u de test thuisgestuurd, en kunt u geheel zelf aan de slag. De interpretatie van wat u invult staat achter in de test. Persoonlijke bespreking van de resultaten is ook mogelijk (eventueel met een skypegesprek). Voor een groepsanalyse vult ieder lid van het team een BrainMap in, en daarna wordt er een toelichting gegeven binnen het team.

Stuur een mail naar Peter Ramaekers voor meer info, of als u de test wil invullen.