natuur20De archetypentest of HMI (Heroic Myth Index) test gaat na welke archetypen in jou doorwerken op een onbewuste manier.

Archetypen zijn innerlijke gidsen, als het ware onbewust werkende krachten die je helpen op je levensweg. De term archetype in deze betekenis is voor het eerst gebruikt door Carl Gustav Jung (1875-1961).

In de HMI test die wij aanbieden, en die is ontwikkeld door de Amerikaanse psychiater Carol S. Pearson (zie bijvoorbeeld haar boek “Awakening the Heroes within”, 1991, ISBN 0-06-250678-1) kun je nagaan welke archetypen in jou actief zijn op dit moment, en welke je momenteel onderdrukt. Beelden van archetypes zijn universeel en kom je ook tegen in de kunst, in mythen en in religie. Alle mensen op aarde delen dezelfde archetypen – zij zijn onafhankelijk van cultuur en afkomst van iemand, en onafhankelijk van je opvoeding.

Elk archetype komt in je leven met een taak die je moet volbrengen, en een les die je moet leren. Uiteindelijk is ieder archetype een geschenk voor jou, omdat zij helpen ons potentieel, onze gaven en talenten, te ontwikkelen en ons bewust te maken van de belemmeringen daarbij.

Archetypen die in je actief zijn kun je herkennen en er naar leven.

Onderdrukte archetypen zijn krachten die in jou onbewust spelen, maar in het verleden in je eerdere leven onvoldoende tot uitdrukking kwamen. Alleen al door er aandacht aan te besteden zoals je nu doet (het werkt ook in je slaap door!) treedt er verlichting op, en leer je hoe belemmeringen en obstakels te overwinnen.

De test onderscheidt de volgende archetypen:

De prijzen van afzonderlijke testen zijn op aanvraag beschikbaar. Wij sturen u (nadat de betaling is ontvangen) een vragenlijst toe per mail en u krijgt ook per mail, of indien gewenst mondeling (eventueel per Skype), inzicht in de resultaten van de analyse.Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer info, of als u de test wil invullen.

Archetype:DoelstellingOnderliggende angstProbleem of belemmering die zich kan voordoenTaakstelling om het archetype te doorleven en te integrerenKracht/Verdienste die je er aan kunt ontlenen
Onschuldige Veiligheid opzoeken Verlating Ontkenning of hulp zoeken Trouw, scherpzinnig Vertrouwen, optimisme
Wees Veiligheid terugwinnen Misbruik In slachtofferrol blijven Pijn volledig doorleven afhankelijkheid, realisme
Krijger Overwinnen, zegevieren Zwakte Confrontatie zoeken Alleen vechten voor wat er echt toe doet Moed, discipline
Verzorgende Anderen helpen Egoïsme Doorschieten in zorg Geven met zelfverloochening Compassie, gulheid
Zoeker Een beter leven zoeken Aanpassing Vluchten Trouw zijn aan je diepere zelf Autonomie, ambitie
Minnaar Gelukzaligheid Verliezen van liefde Houden van Naar geluk streven Passie, toewijding
Vernietiger Metamorfose Annihilatie Toegeven aan vernietigingsdrang Laten gaan Nederigheid
Schepper Identiteit Niet authentiek zijn Als deel van jezelf opeisen Zelfbeeld creëren, jezelf accepteren Individualiteit, roeping
Heerser Ordenen Chaos Doelen zoeken, te pragmatisch Volledige verantwoordelijkheid nemen Verantwoordelijkheid, controle
Magiër Transformatie Zwarte magie Transformeren Aligniëren met de kosmos Persoonlijke kracht
Wijze Waarheid Bedrog Overstijgen Verlichting bereiken Wijsheid, nergens aan hechten
Dwaas Plezier Niet kunnen leven Voor de gek houden Vertrouwen in proces Plezier, vrijheid

De prijzen van afzonderlijke testen zijn op aanvraag beschikbaar. Wij sturen u (nadat de betaling is ontvangen) een vragenlijst toe per mail en u krijgt ook per mail, of indien gewenst mondeling (eventueel per Skype), inzicht in de resultaten van de analyse.

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer info, of als u de test wil invullen.